Facebook-20150810-075607

Als kind was ik al jong geïnteresseerd in spiritualiteit. Op mijn 25e begon ik met Reiki I en II via het Ushuï principe, waarna ik al snel allerlei workshops volgde over uiteenlopende spirituele thema’s. Enkele jaren later nam ik samen met mijn moeder een aantal jaar Astrologie-lessen wat mijn inzicht in menselijk gedrag heeft vergroot. In deze tijd kreeg ik een relatie met een ware liefde, trouwden we en kregen 2 jongens. Hierdoor werd mijn tijd en aandacht natuurlijk vooral ingenomen door werk en gezin waardoor spiritualiteit op de achtergrond raakte.

Toen de kinderen iets ouder werden en allebei zo ongeveer op school zaten, kreeg ik weer iets meer tijd en ruimte om bij mezelf en het leven stil te staan. Ik begon me ineens wat ontevreden en leeg te voelen. Achteraf was dit omdat ik ver van mezelf af stond en niet genoeg op mezelf gericht was. Ook had ik geen flauw idee  waar nu eigenlijk mijn passie lag, waar ik nu echt blij van werd?! Ik stond vlak voor een groot keerpunt in mijn leven..

Enkele maanden later kwam er een man in mijn leven waar ik heel erg verliefd op werd en waardoor mijn hele leven op z’n kop kwam te staan. Hij heeft mij heel diep geraakt en er is iets in werking gesteld.  Ik voelde veel liefde, herkenning en vertrouwen.  Na 3 maanden intensief contact kwam onze relatie ten einde. Het jaar hierop was erg moeilijk maar hard nodig. Ik ben door grote ups en grote downs veel dichter bij mezelf gekomen. Ik heb ontzettend veel geleerd en heb mijn passie leren kennen; het ‘onder-zoeken’ en ‘ont-dekken’ van de mens en het leven. En dan ben ikzelf natuurlijk mijn eigen proefkonijn. Ik ben gefascineerd door het menselijk gedrag, gevoelens, emoties, verbindingen en waarom en hoe ze ontstaan en bestaan.

Sinds de ontmoeting in 2013 ben ik door een ware transformatie gegaan en dit werkt nog steeds door.  Ik heb me weer leren openstellen voor mijn gevoel, iets waar ik altijd hard voor was weggerend.  Mijn gevoeligheid mag er helemaal zijn en ik kan hier nu goed mee omgaan. Ik vind het  heerlijk dat juist ook de mooie dingen me nu zo positief kunnen raken!

Na de ontmoeting met mijn tweelingziel is mijn leven bijna totaal veranderd. En hoe heftig het proces ook is geweest, toch ben ik dankbaar voor wie ik nu ben en hoe mijn leven nu is. Ik durf mijzelf veel meer te laten zien en ben veel meer geworden wie ik werkelijk Ben.

Ik heb eind 2016 mijn huidige vriend ontmoet waarmee ik nu samen de reis verder maak. Natuurlijk doen we dit ook ieder voor onszelf, maar voor een groot deel maken we door onze -diepe- verbinding deze reis vooral samen. Ik kan je zeggen dat het heel beangstigend kan zijn om me steeds meer open te stellen voor een ander die zo dichtbij is. Mijn hart was na mijn scheiding en het plots verlaten worden door mijn soulmate begin 2014, grotendeels gesloten en is bezig zich weer te openen. Mijn huidige geliefde kan mij enorm raken en haalt mijn meest donkere kanten omhoog, en andersom. Het is een intense, stormachtige maar heel liefdevolle en interessante reis..

.